Пирин Благоевград и Септември София се изправят един срещу друг в среща

...
Пирин Благоевград и Септември София се изправят един срещу друг в среща
Коментари Харесай

Обновен Пирин търси задължителен успех срещу Септември

Пирин Благоевград и Септември София се изправят един против различен в среща от 15-ия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час 17:30 часа и ще бъде излъчена директно в ефира на DIEMA SPORT. Gong.bg ще наблюдава всичко най-интересно онлайн. 

Домакините от Благоевград са в серия от пет мача без победа, като досега от началото на сезона “орлетата ” към момента са единствено с един триумф, пристигнал против Ботев (Враца) в 9-ия кръг на шампионата. В предишния кръг тимът загуби в Пловдив от Ботев, а малко по-късно пристигна и раздялата със старши треньора Красимир Петров. Така в идния дуел със Септември Пирин ще бъде воден от Васил Петров и спортния шеф Светослав Дяков.

Извън проектите на двамата наставници остават продължаващият да лекува травма полузащитник Красимир Станоев и бранителят Вячеслав Велев, който е осъден. Всички останали обаче са на линия за днешния дуел.

Септември от своя страна има с една победа повече от днешния си противник, само че е в серия от 7 следващи мача без триумф. За последно столичния отбор сграбчи трите точки против Берое в края на август, а в последния кръг изтръгна значима точка против Левски на “Герена ”. Миналия мач бе и дебютен за новия старши треньор Светослав Петров, който размени Славко Матич.

За последно Пирин и Септември играха един против различен в края на сезон 2020/2021, когато двата отбора се подвизаваха във Втора лига. Тогава, още веднъж на стадиона в Благоевград, гостите от София се постановиха с 3:1. По-рано през същия сезон пък “орлетата ” се постановиха в столицата с 0:2. В елита пък двата отбора премериха сили за последно през 2017 година, когато Септември завоюва с 1:0.

Вероятни сформира:

Пирин: Я. Георгиев, Дюлгеров, Бодуров, Занев, Хубчев, Шоколаров, Бенгюзов, Цонев, Такахаши, Макрецкис, Костов

Септември: Шейтанов, Стойчев, А. Георгиев, Миланов, Николов, Чандъров, Гавраилов, Петков, Каса, Кабов, Костадинов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР